Nye arbejdsgange skal sikre, at det ikke sker igen. Onsdag den 18. februar behandler økonomiudvalget den rapport, Kommunernes Revision har udarbejdet om rådhusbyggeriet i Hillerød på hele økonomiudvalgets anmodning.
Tilsluttes af medlemmerne af byrådet
- Reglerne for kommunal økonomi er sådan, at bevillinger skal besluttes af medlemmerne af byrådet. Jeg anbefalede økonomiudvalget at bede om en revisorundersøgelse, fordi vi må vide, hvordan udbetalinger alligevel kunne ske
uden det nødvendige bevillingsgrundlag, siger borgmester Kirsten Jensen.
Byggesagen startede formelt i 2003 med vedtagelsen af en nyt rådhusbyggeri
og varede til byggeriet blev afleveret den 3. december 2007.
Rapporten peger på en række uhensigtsmæssige forhold i den måde, byggeriet blev styret på. Den viser, at de nødvendige oplysninger om udbetalinger fandtes i administrationen, men ikke nåede fra styregruppens formand – den
daværende kommunaldirektør - til økonomiudvalget og byrådet.
- Revisorerne stiller skarpt på administrative arbejdsgange, og kommer med anbefalinger til, hvordan vi undgår at havne i en sådan situation igen. Jeg vil foreslå byrådet at godkende alle disse anbefalinger, siger Kirsten Jensen og beder administrationen om at sikre gennemførelsen af anbefalingerne med det samme.
Selvstændige byggemøder
En anbefaling er, at når Økonomudvalget er byggeudvalg, bør det holde særlige byggemøder med egen dagsorden, frem for at byggesagen alene er et punkt på en almindelig dagsorden med mange andre sager.
Økonomiudvalget skal stille bestemte krav om løbende forelæggelse af regnskabsoplysninger.
Det skal også stille krav om at blive underrettet ved ændringer i forudsætninger.
- Revisorerne anbefaler også, at det ligger fuldstændig klart, nøjagtigt hvem der har beføjelse til at udbetale i forbindelse med byggeprojekter, og den arbejdsgang er allerede iværksat, siger Kirsten Jensen.
Tidligere kommunaldirektør Søren Thorup har fået mulighed for at kommentere rapporten.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.