DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

To partihoppere og én der blev smidt ud af V:
Politikere fra R og DF går nu sammen i ny lokalliste

'Lokallisten Ny Egedal' ser dagens lys. Tre byrådsmedlemmer i ny konstellation.
12. AUG 2020 12.20

EGEDAL: Løsgænger og eks-V-politiker Ulrik John Nielsen i selskab med DF's Bettina Zarp og De Radikales Helle Anna Elisabeth Nielsen stifter nu 'Lokallisten Ny Egedal'. Dermed mister både DF og R et byrådsmandat, ligesom den nye liste bliver tredjestørst i byrådet, oplyser Lokalavisen Egedal.

- Vi bliver et socialt liberalt parti, som vil tage afsæt i, hvad der er bedst for vores borgere. De skal være i centrum, og de skal inddrages langt mere end det sker i dag. Hos os vil der være højt til loftet, og der vil ikke være ideologiske partibånd og dogmer, som vil stå i vejen for at kunne tilgodese lokale ønsker i løsningerne', lyder det.'

Ulrik John Nielsen blev i oktober 2018 ekskluderet fra Venstre for illoyalitet mod V-gruppen. Også R-gruppen, der oprindeligt var på tre, har haft et brud, hvor Jacob Peter Loessl i samme måned og år blev løsgænger, da hans gruppeformand mente, at han førte mere V- end R-politik.

Bettina Zarp bliver næste i den meget lange række af byrådenes DF-politikere, der forlader partiet i denne periode. I Egedal var hun i en tomandsgruppe, og hun forsikrer, at hun ikke smækker med døren, men 'vil prøve noget andet, som jeg kan se mig selv være en del af'.