Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Jacob Schultz, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Politianmeldelse mod byrådsmedlem står fast

Byrådsmedlem Mogens Rerup (ALT) kom ingen vegne med at foreslå politianmeldelse af ham trukket tilbage. Ifølge kommunen ville det heller ikke have gjort nogen forskel, selv hvis det var lykkedes.
28. JAN 2021 11.08

HADERSLEV: Et forsøg fra byrådsmedlem Mogens Rerup (ALT) på at få Haderslev Byråd til at trække en politianmeldelse af ham tilbage er mislykkedes. Et byrådsflertal fastholder politianmeldelsen, og ifølge et notat fra Haderslev Kommunes sekretariatschef ville det heller ikke gøre nogen forskel at trække anmeldelsen tilbage.

Sagen, der var på byrådets dagsorden tirsdag, var omgivet af nogen røre, som sager med og om Mogens Rerup generelt er. Mogens Rerup selv havde ønsket sagen på den åbne dagsorden, men den var sat på den lukkede del, fordi han i sagsfremstillingen omtaler navngivne og på anden måde identificérbare kommunale medarbejdere.

Disse skulle skånes for behandling i den åbne del, var borgmester H.P. Geils (V) begrundelse ifølge JydskeVestkysten. Mogens Rerup har i flere år været i vælten både politisk og administrativt for sin krasse kritik af blandt andre navngivne sagsbehandlere, og politianmeldelsen mod ham for blandt andet chikane skete i forlængelse af en af disse sager.

Politiets kompetence

På byrådsmødet skulle der derfor først tages stilling til Mogens Rerups ønske om at flytte sagen til den åbne del - det faldt med alle stemmer mod blot to, foruden Mogens Rerup også Benny Bonde (LA), der selv i anden sammenhæng haft haft sin person taget op på lukkede møder og ifølge JydskeVestkysten kaldte lukketheden "noget pjat". På den efterfølgende lukkede del stemte en broget blanding af syv af de i alt 31 byrådsmedlemmer for at trække politianmeldelsen tilbage, skriver JydskeVestkysten.

Politianmeldelsen blev besluttet for to år siden og kan ikke trækkes tilbage, i hvert fald ikke på en måde, så det gør noget forskel. "Når man anmelder et strafbart forhold til politiet, kan man ikke længere bestemme over sagens gang. Politiet har sammen med anklagemyndigheden kompetence til at vurdere, om der skal ske sigtelse og rejses tiltale i sagen", hedder det således i et notat, som byrådsmedlemmerne fik før byrådsmødet, og som Mogens Rerup selv offentliggjorde på Facebook.

Politianmeldelsen førte efter et halvt år til en sigtelse og forskellige afhøringer. Ifølge Mogens Rerup sendte politiet efter yderligere et års tid sagen til vurdering hos anklagemyndigheden, hvorefter der i det seneste halve år ikke har været nogen (kendt) udvikling i sagen.