Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Plejehjem på Østlolland har 62 smittede, heraf 32 beboere

Halvdelen af beboerne er smittet. Guldborgsund flytter personale fra andre plejecentre og hjemmeplejen.

GULDBORGSUND: Ikke færre end 32 beboere og 30 ansatte på Plejecenter Kildebo i Sakskøbing er mandag morgen konstateret smittet med covid-19, oplyser Guldborgsund Kommune.

Der bor 60 borgere på Kildebo og er omkring 70 ansatte, så det er halvdelen, der er smittet.

Det store antal smittede blandt personalet betyder, at kommunen må flytte medarbejdere fra andre plejecentre og hjemmeplejegrupper til Kildebo.

- Der udvises en fantastisk fleksibilitet, og alle hjælper til, så vi kan lykkes med opgaverne, siger Ida Byrge Sørensen, centerchef for Sundhed og Omsorg.

Ændring i vagtdækning

Kommunens specialiserede hygiejneenhed har sat ekstra initiativer i gang for at standse smittespredningen. Det sker i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Blandt andet er der lavet en ny vagtdækning på plejecentret, så den enkelte medarbejder tager sig af en endnu mindre gruppe borgere. Desuden kommer færre medarbejdere ind på plejecentret for at løse køkken- og madserviceopgaver.

Der er også indført øget sygeplejefaglig dækning i alle vagtlag, så borgernes sygdomsforløb følges tæt af sygefagligt personale. Dertil kommer endnu grundigere rengøring af alle kontaktflader mv.

Ida Byrge Sørensen glæder sig over, at det er lykkedes at friholde plejecentrets demensafsnit, og at ti borgere, som har været syge med covid-19, nu er erklæret raske.

I Aarhus er et demensplejehjem ramt af et tilsvarende smitteudbrud. Her er det 21 beboere og 41 ansatte, som er konstateret smittet.

ak