Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Plads til kreative entreprenører

Høje-Taastrup Kommune vært for internationalt by-seminar
28. APR 2011 10.42

HØJE-TAASTRUP: Høje-Taastrup Kommune er i maj vært for et internationalt seminar om udvikling af byområder, som på nye måder kan skabe plads til både boliger og virksomheder.

Værtsskabet er led i EU-projektet Creative City Challenge hvor Høje-Taastrup Kommune samarbejder med 12 partnere i seks lande om at udvikle kreativitet som driver for vækst.

Seminaret afholdes den 5. maj med titlen 'Development and Implementation of Live-Work Environments for Creative Industries'. Seminaret sætter fokus på, hvordan man kan støtte kreative entreprenører ved at skabe plads til boliger og virksomheder på utradi-tionelle måder og dermed understøtte kreativitet, netværk og innovation.

- I Høje-Taastrup Kommune arbejder vi i øjeblikket på at udvikle en Vækststrategi, hvor vi bl.a. sætter særlig fokus på kreative og innovative iværksættere, og gennem dette seminar kan vi indhente international erfaring med at skabe gode rammer for iværksæt-terne, siger Nadeem Farooq, formand for Borger- og Erhvervsudvalget.

Vækst
Den kreative sektor er den branche, der i disse år skaber den største økonomiske vækst. Derfor er etableringen af særlige "bo og leve"-miljøer for kreative og innovative iværksættere blevet meget populær i en række byer i Nordsø-regionen. International byudvikling fokuserer i stigende grad på at skabe attraktive miljøer for at understøtte udviklingen i den kreative sektor.

- Vækst er afgørende for fremtiden. Vi ønsker at udvikle vores styrkepositioner og samtidig at styrke vækstbetingelserne for både iværksættere og store virksomheder, siger borgmester Michael Ziegler.

Seminaret, som støttes af EU's Interreg IVB-program, afholdes i tilknytning til et internationalt partnermøde i Creative City Challenge-projektet den 4.-6. maj.

Foto: Arkitektfirmaet entasis