Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Peter Sørensen er Horsens nye borgmester

Peter Sørensen er Horsens nye borgmester

Socialdemokraterne i Horsens Kredsen har enstemmigt valgt kommunens andenviceborgmester, Peter Sørensen, til borgmester
8. MAJ 2012 5.57

HORSENS: Den 45-årige Peter Sørensen har – ligesom det var tilfældet med Jan Trøjborg – en fortid som murerlærling. Hans berøring med håndværkerfaget, blev dog afløst af en uddannelse som portør, og han endte med at blive tillidsmand for portørerne på Brædstrup Sygehus.

Siden 2001 har Peter Sørensen været souschef i serviceafdelingen på regionshospitalet Odder, Brædstrup og Horsens. Han har ved siden af jobbet som andenviceborgmester været formand for børne- og ungeudvalget i Horsens Kommune siden 2009. Peter Sørensen er desuden gruppeformand for Den socialdemokratiske byrådgruppe.

Under cykelløbet den 7. maj, hvor Jan Trøjborg pludselig faldt om og døde, havde Jan Trøjborg og Peter Sørensen fulgtes ad, og Peter Sørensen var også med til at yde førstehjælp, da Jan Trøjborgs hjerte satte ud.

Dagen efter – før starten på 3. etape af Giro d'Italia i går formiddag – holdt Peter Sørensen mindetalen for sin gode ven og kollega. Talen blev efterfulgt af et minuts stilhed:

Vores borgmester Jan Trøjborg er her ikke mere.
I går sluttede hans liv – pludseligt og brutalt.

Totalt meningsløst. Totalt tragisk.
Jan Trøjborgs død er et ufatteligt tab for Horsens. Vi har mistet en borgmester med et usædvanligt format – og med en usædvanlig stor kærlighed til og stolthed over Horsens Kommune.

For Jan var utrolig stolt over hans by og hans kommune, og han var utrolig stolt over at have medvirket til at få en af verdens største idrætsbegivenheder til Horsens, nemlig Giro d'talia.

Hans ønske var at give borgerne i Horsens Kommune en kæmpe oplevelse – samtidig med, at han fik Horsens placeret på både det nationale og internationale landkort.

For det var altid Jans mål og ønske – at gøre det bedst mulige for Horsens og alle kommunens borgere.

Vi har mistet en visionær og handlekraftig borgmester, som for mange af os også var en rigtig god ven.

Vor dybeste medfølelse og tanker går til Lone, Jans børn og hans øvrige familie, der står tilbage med et ufatteligt tab.

Jeg vil gerne, at vi alle mindes Jan Trøjborg med et minuts stilhed.

Æret være Jan Trøjborgs minde.