Partiledere vil overlade genåbning til sundhedsmyndighederne

Præcist hvordan Danmark skal tilbage til normalen efter coronavirus er ikke et politisk valg, mener flere partier.
1. APR 2020 7.12
TEMA: Corona

FOLKETINGET: Flere partiledere vil overlade det til sundhedsmyndighederne at afgøre, på hvilke måder og i hvilken takt samfundet skal genåbnes fra efter påske, sådan som statminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde forleden forsigtigt bebudede som en mulighed.

Hun varslede samtidig, at det i givet fald skal forhandles med partierne, men fagpersoner er at foretrække frem for politikere til den slags beslutninger, mener flere partiledere.

- Jeg synes helt ærligt, at vi skal lytte til sundhedsmyndighederne og deres anbefalinger. Jeg mener, at det mere er en faglig vurdering end et politisk valg, siger SF's formand Pia Olsen Dyhr.

- Vi skal ikke sætte alt over styr ved at åbne hurtigere, end myndighederne anbefaler. Grundlæggende mener vi, at det ikke egner sig til et politisk slagsmål og har ikke nogen konkrete udspil, siger De Radikales politiske leder Morten Østergaard.

Spildte kræfter
Samme melding kommer fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. Han ser gerne, at erhvervslivet kommer hurtigt i gang igen.

At produktionsvirksomheder, hvor det er svært at arbejde hjemmefra, kommer i gang, og at eksamener kan blive gennemført, så unge under uddannelse kan komme videre. Men alt er betinget af sundhedsmyndighederne.

- Vi kan komme med mange gode bud, men i bund og grund skal det være en anbefaling fra sundhedsmyndighederne. Det nytter ikke, at vi sætter så meget i gang, så vi i løbet af maj har så mange smittede, at vores sundhedssystem ikke kan følge med længere, for så vil alt det, som vi har gjort hidtil, være spildte kræfter, siger Søren Pape Poulsen.

Hos Enhedslisten er politisk leder Pernille Skipper ikke så optaget af, hvor man først begynder at slække på grebet. Men at man følger anbefalingerne og ikke går for hurtigt frem.

- Vores prioritet er ikke et bestemt område, men vores alle sammens sundhed. Nogle har diskuteret, hvad dette her må koste og mange har øjnene rettet rigtig meget på bundlinjen. Vi har øjnene rettet mod menneskeliv. Jeg tror diskussionen bliver på hastigheden. Noget af det, der bekymrer os, er, at alt kan blive forgæves, hvis vi går for hurtigt frem.

Ritzau

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev