Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Panasonic fik hjælp fra bl.a. kommuner til robotseng

Japanske Panasonic er i samarbejde med et dansk konsortium i færd med at slutudvikle og teste en robotseng, som kan gøre livet lettere for mange mennesker
22. NOV 2011 15.16

ODENSE / AARHUS: Danmarks position som et af de førende lande indenfor udvikling af velfærdsteknologiske løsninger har medført, at den japanske elektronik-gigant Panasonic det seneste år har arbejdet tæt sammen med et dansk konsortium om at slutudvikle og teste en robotseng ved navn Roboticbed®.

Konsortiet består af Odense Kommune, Aarhus Kommune, Region Syddanmark & Odense Universitetshospital, Region Midtjylland & Aarhus Universitetshospital i Skejby, Innovationsnetværket RoboCluster og Alexandra Instituttet.

Udover at være langt fremme på det velfærdsteknologisk område er Danmark blevet valgt som samarbejdspartner, fordi Danmark har en lang tradition med offentligt-private samarbejdsprojekter og med at inddrage borgere og brugere, når nye løsninger bliver udviklet.

Japanerne har selv erkendt, at de er svage på den såkaldt brugerdrevne innovation, fordi landet ligger så isoleret. Selv om de er skrappe til at udvikle deres teknologier, kan de have svært ved at forstå kulturer og værdier i andre lande, og derfor er de interesserede i at teste robotsengen i Danmark.

Fra seng til kørestol med et tryk på knap
Formålet med at udvikle robotsengen har været at øge den svage eller handicappede borgers bevægelighed, så vedkommende ved egen hjælp og uden at stige ud af sengen kan lave den om til en kørestol blot ved at trykke på en enkelt knap.

Udover at give personen mere bevægelighed, kan robotsengen fritage syge- og plejepersonale for belastende løft, som der hver dag bliver foretaget 20.000 af alene i Danmark.

Arbejdet med at udvikle og teste sengen er nu nået så langt, at Panasonic og de danske samarbejdspartnere vise Roboticbed® frem for pressen, sundhedspersonale, potentielle partnere, forskere og andre interesserede torsdag den 24. november 2011 i Odense.

Roboticbed® vil blive demonstreret af lederen af Panasonics robotudviklingscenter, Dr. Yukio Honda, samt repræsentanter fra det danske konsortium i CareLab, Teknologisk Institut, Center for Robotteknologi, Forskerparken 10, 5230 Odense M.

mou