Overborgmesteren gøder EU's grønne muld

Frank Jensen (S) kæmper for en vækstdagsorden med Europas byer i centrum forud for Danmarks EU-formandskab

Grøn vækst var på agendaen, da overborgmester Frank Jensen (S) i går mødtes med formand for EU-kommissionen José Manuel Barroso og kommissær for regionalpolitik Johannes Hahn i Bruxelles.

Grøn vækst er af afgørende betydning for at genskabe vækst og arbejdspladser i Europa. Det betoner Københavns overborgmester Frank Jensen, der i sin egenskab af formand for Eurocities deltog i en konference i Bruxelles. Også EU's formand Jose Manuel Barroso lagde i sin tale vægt på grøn vækst som en afgørende faktor for fremtidens Europa.

- Bæredygtige byer i vækst er afgørende for hele EU. Derfor glæder det mig også, at EU-kommissionens formand, Jose Manuel Barroso, nu også bakker op om grøn vækst som et middel til at skabe jobs og bæredygtighed i hele Europa.

Storbyerne er afgørende
Europas storbyer er helt afgørende for Europas økonomi, da de større byer skaber den afgørende vækst. 75 pct. af befolkningerne bor i byerne, 85 pct. af BNP skabes i byerne, og 90 pct. af jobskabelsen sker i byerne.

- Jeg ønsker at sætte byerne på EU-dagsordenen - ikke mindst under det danske EU-formandskab. For som København er Danmarks vækstmotor, er Europas store byer vækstmotor for hele EU. Med andre ord: Storbyerne afgør Europas fremtid. Og det er via storbyerne, vi skal sikre den eksport til resten af verden, som vi skal leve af i fremtiden, siger Frank Jensen og fortsætter:

- I Danmark kommer der 20 jobs uden for København, hver gang der skabes 100 jobs i hovedstaden. Det betyder, at en styrkelse af storbyerne ikke sker på bekostning af udkantsområderne. Tværtimod. Investeringer i de større byer gavner hele Europa. Derfor er det vigtigt for mig, at storbyerne bliver prioriteret i EU's budgetter.

Foto: http://www.flickr.com/photos/infomatique/5973989278/sizes/z/in/photostream/

lcl

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev