Man kan godt fyre en gravid, hvis der er saglige grunde til det. Man skal dog kunne bevise, at man ikke tager afsked med sin medarbejder som følge af en familieforøgelse. Ifølge ligebehandlingsloven ligger bevisbyrden altså hos arbejdsgiveren, skriver Erhvervsbladet.
- Arbejdsgiveren er i disse situationer populært sagt 'skyldig', indtil det modsatte er bevist. Denne bevisbyrde kan ofte være vanskelig at løfte, særligt hvor der er flere medarbejdere at vælge imellem, når man skal afgøre, hvem ud af flere der skal afskediges, fortæller Charlotte Vester.
Retssager har ifølge Dansk Erhverv vist, at det i flere tilfælde lykkes arbejdsgiveren at løfte sin bevisbyrde i sager om afskedigelse.
I Vestre Landsret har man som eksempel givet Aalborg Kommune medhold i, at selv om en medarbejdet på barsel blev fyret, var selve barslen ikke grunden. Stillingen blev slet og ret nedlagt, fordi der ikke var arbejdsopgaver nok. Kommunen havde derudover forsøgt at finde andre stillinger til medarbejderen, men uden held.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.