Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede i går aftalen for genåbningens fase to, som hun sammen med resten af Folketingets partier havde forhandlet på plads på Marienborg. Her til morgen lå der endnu et færdigt aftalepapir, der fastlægger fase tre.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Regeringen og Folketinget klar igen:
Offentligt ansatte er med i plan om genåbningens tredje fase

Fra 8. juni skal offentligt ansatte med store sagspukler tilbage på arbejdspladsen, mens forsamlingsforbuddet hæves til mellem 30 og 50 personer. Går det godt, skal flere tilbage på de offentlige arbejdspladser.
8. MAJ 2020 8.15
TEMA: Corona

Regeringen og Folketingets partier er nu også klar med plan for genåbningens fase tre, som skal sættes i gang fra 8. juni. Her bliver forsamlingsforbuddet hævet fra ti personer til mellem 30 og 50 personer, hvor der senere vil komme anbefalinger til bryllupper, konfirmationer m.m.

Aftalen indeholder også, at en del af medarbejderne i den offentlige sektor kan komme tilbage på arbejde. Det gælder dem, der er særligt udsat for 'sagspukler', som regeringen kalder det i sit aftalepapir. Udvikler corona sig fortsat i den rigtige retning, åbner regeringen for at sende flere offentligt ansatte tilbage på arbejdspladsen.

Folketinget og regeringen har også besluttet at åbne offentlige forskningsaktiviteter, der kræver tilstedeværelse og voksenuddannelse målrettet ledige. Samtidig åbnes der for aktiviteter henover sommeren, blandt andet kommer museer, teatre, biografer og forlystelsesparker til at kunne åbne igen samt indendørs idræts-foreningsliv og aftenskoler. Også højskolerne er med i genåbningens fase tre.

Udmeldingen kommer, efter statsminister Mette Frederiksen (S) i går kunne briefe pressen om planen for genåbningens fase to efter corona. I modsætning til fase to lægger regeringen og partierne vægt på økonomiske hensyn i genåbningens fase tre, hvilket betyder, at de skal til at se på en udfasning af de midlertidige hjælpepakker til erhvervslivet.

Åbning af alle øvrige uddannelser som de gymnasielle og de videregående, diskoteker, spillesteder, fitnesscentre og svømmehaller må vente til genåbningens fase fire, som starter på en endnu ikke fastlagt dato i august. Forbuddet mod arrangementer med over 500 personer fortsætter mindst til 31. august.