Østjyllands Politi rejser tiltaler i bestikkelsessager

Østjyllands Politi har nu rejst tiltale mod fire personer og to virksomheder i en sag, hvor en tidligere ledende medarbejder i Aarhus Kommune har været sigtet for at modtage bestikkelse.

AARHUS: Den omfattende sag om  bestikkelse i Aarhus Kommune, som kostede flere topchefer jobbet i 2016 og 2017, har nu ført til nye tiltaler hos Østjyllands Politi. I alt fire personer og to virksomheder er tiltalt for blandt andet bestikkelse og mandatsvig.

- Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi, Jesper Rodkjær.

Det drejer sig om to virksomheder fra henholdsvis Østjylland og Nordjylland samt fire personer fra Nordjylland, Sønderjylland og Østjylland. I alt er der ti punkter på anklageskriftet, hvoraf syv omhandler bestikkelse og tre mandatsvig. 

Ifølge DR Nyheder er en af de tiltalte forvaltningschef Claus Pedersen, som i 2017 blev politianmeldt af kommunen, da han angiveligt havde fået golfrejser og koncertbilletter af forskellige firmaer.

Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i anklageskriftet. Her fremgår det, at Claus Pedersen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til kommunens entreprenørafdeling, Natur- og Vejservice.

Ifølge tiltalen er han anklaget for at have ladet firmaet betale et sponsorat på 217.000 kr. til en badmintonklub. Problemet er ifølge anklagemyndigheden, at han var bestyrelsesmedlem i klubben.

Kompleks efterforskning 
Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold. I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse. 
 
- Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale. Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten,  siger anklageren. 
 
Det er endnu ikke afklaret, hvornår retssagen skal finde sted.

Af hensyn til den videre proces ønsker anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ikke at kommentere på det nærmere indhold af anklageskriftet, før retssagens begyndelse. 

Opdateret tirsdag 13.19

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt