ODENSE: Regeringens aftale "Børnene først" udmøntes i Odense ved at etablere Temabestemte Børnepaneler. Her skal anbragte børn være med i paneler, hvor de to gange årligt kan mødes og fortælle om deres oplevelser og erfaringer med at være anbragt udenfor hjemmet.
Kommunen kan også bruge samtalerne til at få indblik i de anbragte børns hverdag og inddrage viden og budskaber fra tidligere anbragte.
- Når børn anbringes uden for hjemmet, er det noget af det mest indgribende, man kan forestille sig i barnets og familiens liv. Det er en alvorlig situation, hvor fokus er at sikre barnets trivsel og udvikling, siger Susanne Crawley Larsen (R), børn- og ungerådmand.
- Derfor ønsker vi at blive endnu dygtigere til at lave de bedste forløb for de børn og familier, der skal igennem det. Børnenes stemmer er lige så vigtige som de voksnes, og jeg er tilfreds med, at vi nu har en model for, hvordan vi også får lyttet til de anbragte børn - og at vi kan tage ved lære af dem.
De anbragte skal have mere opmærksomhed
Panelet sammensættes fra gang til gang, så børnene kan bidrage til det emne, der bliver spurgt ind til. Det første blev afholdt i slutningen. af november, hvor tre børn i alderen 12-14 år delte deres oplevelser.
Af det møde kan der allerede drages konklusioner, fortæller Bonni Hansen, familiebehandler i Børn- og Ungeforvaltningen, der kalder mødet en "stærk oplevelse".
- Vi er gået fra mødet med konkrete opmærksomheder, som kan styrke vores forståelse af, hvad et godt anbringelsesforløb er. Det gør et indtryk, når tre unge fortæller, at de er helt almindelige børn, men med særlige livsforløb, og at de den dag i dag kan forstå, hvorfor de skulle anbringes og er glade for den hjælp, de fik, siger Bonni Hansen.
Børn- og Familierådgivningen, der er den afdeling i Odense Kommune, der har myndighedsansvaret i en anbringelsessag, kan med fordel give forberedelsen af børn, der skal anbringes endnu mere opmærksomhed, lyder opfordringen.
ibs
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.