Odense vil hjælpe sårbare unge i fritidsjobs

KORT NYT21. JUL 2021 7.57

ODENSE: Tre indsatser, der skal hjælpe børn og unge med lektiehjælp og med at finde ud på arbejdsmarkedet, kan se frem til ekstra midler fra Odense Kommune. Det er Børn- og Ungeudvalget, der har fundet 700.000 kr. til projekterne næste år og 600.000 kr. de efterfølgende tre år, oplyser kommunen.

Børne- og Ungeforvaltningen kommer til at indgå et samarbejde med Talentspejderne, der finder mentorer fra det private erhvervsliv, der skal hjælpe skolernes ældste elever til at finde motivation til skole og uddannelse. Derudover fortsætter kommunen sammen med Red Barnet Ungdom tilbuddet om lektiehjælp. Den tredje indsats skal få flere unge ud i et fritidsjob med hjælp fra lokale virksomheder og frivillige sociale foreninger.

Indsatserne skal give unge i sårbare situationer bedre mulighed for at komme godt videre. Erfaringer fra tidligere indsatser rundt i landet viser, at et fritidsjob og et nyt netværk kan have afgørende betydning for, at udsatte unge kan blive mønsterbryder. Erfaringerne fra Odenses hidtidige forløb tages med videre i de nye indsatser.

mh