DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Odense vil afprøve robot der kan dræbe virus og bakterier
UVD-robotten er blandt andet solgt til hospitaler. Nu testes den for første gang i kommunale bygninger i Odense.
Foto: UVD Robots

Odense vil afprøve robot der kan dræbe virus og bakterier

Desinficeringsrobot bruger ultraviolet lys og skal nu testes på folkeskole og i genoptræningslokale.
10. NOV 2020 12.08

ODENSE: Odense Kommunes Sundhedsudvalg har netop besluttet at indgå et samarbejde med UVD Robots, datterselskab af Blue Ocean Robotics, om - som den første kommune i landet - at teste den desinficerende UVD-robot i nogle af kommunens bygninger.  

- Vi vil rigtigt gerne være nysgerrige på, hvordan en desinficeringsrobot eventuelt kan være til gavn for borgerne. Vi er i en tid, hvor vi alle gerne vil blive klogere på generel virusbekæmpelse, så det er oplagt, at vi som kommune sammen med virksomheden får undersøgt, om der er et potentiale for eksempel i forhold til reduktion af sygefravær, siger Søren Freiesleben (EL), der er formand for Sundhedsudvalget.

UVD-robotten er selvkørende og kan på egen hånd dræbe virus og bakterier ved at belyse rummene med ultraviolet lys af typen UV-C.

Den ene robot skal i gang i et genoptræningslokale, og den anden bliver en synlig del af hverdagen på Abildgårdskolen, hvor den skal supplere den nuværende daglige rengøring og indgå som en del af undervisningen i udskolingen. 
 
- Vi inviterer gerne robotter ind både for at supplere rengøringsindsatsen, men også for at bringe læring om og med robotter helt tæt på børnene i Verdens bedste robotby, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

ka