DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Odense får international opmærksomhed for hjemløse-indsats

Odense var i denne uge med på en liste med de 50 mest innovative boligløsninger for socialt udsatte på en konference i Bruxelles.
14. DEC 2019 12.49

ODENSE: Odenses boliggaranti til hjemløse er blevet valgt som et af 50 europæiske initiativer, der skal inspirere andre europæiske byer til at tænke innovativt, når det kommer til at lave boligløsninger til overkommelige priser. Boliggarantien indebærer, at hjemløse er garanteret en bolig inden for tre måneder.

Det er initiativet Housing Solutions Platform, der står bag udvælgelsen af de 50 initiativer og konferencen i Belgien.

- Mange kigger mod Odense, fordi vi rent faktisk kan finde billige boliger til udsatte borgere. Jeg er selvfølgelig glad for den internationale opmærksomhed, men jeg er først og fremmest glad for, at vi via vores stærke samarbejde med boligforeningerne kan hjælpe hjemløse til at få tag over hovedet. Det at få et hjem kan nemlig ofte give de hjemløse rum til at komme videre med nogle af de andre udfordringer, de tumler med i deres liv, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).

I Odense er der få hjemløse sammenlignet med de andre større byer i Danmark. Ved seneste hjemløsetælling i 2019, var der således 125 hjemløse i Odense, mens der i fx Aarhus var 750, skriver Odense Kommune.

De få hjemløse skyldes blandt andet, at Odense arbejder ud fra Housing First-strategien, der handler om at give hjemløse en bolig og samtidig følge op med støtte og indsatser som fx misbrugsbehandling eller mentorstøtte. I løbet af de sidste ti år er 480 hjemløse blevet hjulpet i egen bolig, hvoraf 87 pct. af dem stadig bor i eget hjem.

- Vi har de seneste par år været gode til at hjælpe de hjemløse med at finde en bolig, men vi ved også, at vi de kommende år kan blive pressede på billige boliger - blandt andet på grund af ghettopakken. Derfor er det så afgørende, at vi bliver ved med at have fokus på, at vi skal have bygget billige boliger i Odense, siger Brian Dybro.

The Housing Solutions Platform er et ekspertise- og praksisdrevet initiativ, der har til formål at identificere, debattere og fremhæve innovative løsninger, når det kommer til boliger til overkommelige priser i Europa.

esl