DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Odense-borgmester vil masseteste i opgange og på gaden i Vollsmose

Kommunen arbejder på at få en praksis i gang, så borgere i Vollsmose kan blive testet i deres eget hjem.
3. MAR 2021 6.58
TEMA: Corona

ODENSE: Der skal laves massetest "to-go" i Odense-bydelen Vollsmose, hvor coronasmitten den seneste tid er steget, oplyste Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), tirsdag på et pressemøde. Initiativet, som kommunen arbejder på at få op at stå, skal være med til at få det høje smittetal i bydelen ned.

- I stedet for at beboerne skal møde ind til test, så kan de blive testet i opgangen, på gaden eller måske i lejligheden, siger Peter Rahbæk Juel.

Han forestiller sig, at de, der opsøger borgerne for at minde dem om at blive testet, kan have testkit med, så beboerne kan testes i eget hjem. Og at det måske kan ske med de nye typer lyntest, der ikke skal så langt op i næsen.

- At der nu er kortere vatpinde, gør, at det alt andet lige er lettere at komme rundt med, siger borgmesteren.

Incidens på 821

De seneste syv dage er 76 personer i bydelen med omkring 9.000 indbyggere bekræftet smittet med covid-19. Det svarer til en incidens på 821 personer ud af 100.000 indbyggere. Til sammenligning har Ishøj det højeste incidenstal blandt kommunerne: 345,6.

Der har ifølge Odenses borgmester indtil nu været udfordringer med at få testet borgerne i Vollsmose.

- Vi har haft opsøgende medarbejdere på banen over weekenden, har kommunikeret massivt via mange frekvenser, og der er gået fra dør til dør. Nu er der kommet hul på bylden, og vi ligger med relativt højere testtal søndag, mandag og tirsdag. Men vi er meget opmærksomme på, at vi skal endnu højere op, siger Peter Rahbæk Juel.

Ritzau