Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odders børnehavebørn er næsten blefri

I løbet af få måneder er kommunens børnehaver næsten sluppet af med et problem, som de tidligere har været knapt så glade for
22. JUN 2011 9.34

ODDER: - Børnehaver er jo baseret på, at børnene har smidt bleen, når de begynder hos os, men vi har i en årrække oplevet at skulle tage imod et stigende antal blebørn, og nu ser det ud til, at udviklingen er vendt, siger børnehaveleder Else Marie Jørgensen fra Børnehaven Solstrålen i Hundslund, der fortæller, at børnehaven for nyligt havde elleve blebørn, der i dag er reduceret til to-tre stykker.

Udviklingen har vist sig at være den samme i de øvrige børnehaver, og det skyldes et koordineret samarbejde mellem sundhedsplejen, dagplejen og børnehaverne, forklarer den koordinerende sundhedsplejerske Marianne Sloth.

- Indsatsen består i, at forældre til børn i dagplejen får udleveret en lille folder om renlighedstræning, når barnet er ca. to år.

Hvornår er det tid til renlighed?
Folderen, som sundhedsplejen og dagplejen har udarbejdet i fællesskab, giver en række gode råd til forældrene, og ude i børnehaverne har man taget udgangspunkt i folderen i samtalerne med forældrene.

- Mange forældre er usikre på, hvordan de skal træne renlighed med deres børn, og i sundhedsplejen oplever vi ofte, at forældre ringer om netop dét problem.
Vores budskab har været, at det er helt legalt at tale om det, og lige præcis dét, at forældrene derefter har mere fokus på problemet, har givet resultater, konstaterer Marianne Sloth.

Foto: http://www.flickr.com/photos/goldberg/123589550/sizes/z/in/photostream/

lcl