Nyt værktøj kan bruges til at evaluere ledelse

Kommuner og andre offentlige organisationer kan skræddersy evaluering og finde forslag til at udvikle ledelsen.
11. AUG 2021 6.20

Ledere i det offentlige får nu et nyt sted at gå hen, hvis de gerne vil evaluere deres ledelse.

På hjemmesiden www.ledelsesevaluering.dk kan de nemlig nu finde det nye, fællesoffentlige ledelsesværktøj, som er udviklet af Kronprins Frederiks Center for Offentlige Ledelse ved Aarhus Universitet i samarbejde med KL, Danske Regioner og den statslige Medarbejder- og Kompetencestyrelse. Det oplyser KL.

Værktøjet består af en række spørgsmål, der er inddelt i centrale temaer for god offentlig ledelse. Ved hjælp af temapakkerne kan organisationerne skræddersy ledelsesevalueringen til deres organisation og ledere.

Værktøjet indeholder også et understøttende materiale med forslag til, hvordan de offentlige arbejdspladser efter en evaluering kan arbejde videre med udviklingen af ledelse i deres organisation.

Dialog om ledelse

Værktøjet er forskningsbaseret, fleksibelt og allerede afprøvet på en række offentlige arbejdspladser, blandt andet i Egedal Kommune.

- Med værktøjet kan vi som organisation understøtte en god dialog om de præmisser, man er leder på i Egedal Kommune. Politikernes succes og den service, der møder borgerne, afhænger af, hvordan vi evner at lede, siger kommunaldirektør Christine Brochdorf om, hvordan værktøjet har været med til at skabe værdi.

Det primære formål med det nye værktøj er at under­støtte dialog og ledelsesudvikling. På længere sigt er målet at skabe et nationalt overblik over oplevelsen af offentlig ledelse, som kan danne grundlag for forskning og debat, oplyser KL.

ak