Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt parti springer ud i tre byråd på Fyn

Tre eks-DF'ere bag partiet De Lokalnationale.
8. JAN 2021 13.43

ODENSE / NYBORG / ASSENS: Tre fynske byrådsmedlemmer fra Odense, Nyborg og Assens har stiftet et nyt parti, der ikke blot er tvær-fynsk, men har ambitioner om at blive landsdækkende. Navnet er De Lokalnationale, og partiet har foreløbig to organisatoriske regionsformænd - i Syddanmark og i Hovedstaden.

Formand for det nye parti er den odenseanske løsgænger Christel Gall (eks-DF). De to andre folkevalgte som partiet lægger ud med, er Carsten Kudsk i  Nyborg og Betina S. Christiansen i Assens, der begge forlader Dansk Folkeparti i samme anledning.

Også et tidligere fynsk byrådsmedlem, Knud Ahrnkiel, også eks-DF løsgænger, er med i det nye parti, skriver TV2 Fyn og Fyens.dk. Knud Ahrnkiel mistede sin plads i Kerteminde Byråd som uvalgbar efter en betinget fængselsdom og er siden flyttet til Nyborg, hvor han også vil være uvalgbar til KV21 på grund af samme dom.

Politisk er det nye partis mærkesager - i den rækkefølge partiet selv nævner dem - retten til et frit valg, aktiv dødshjælp, grøn omstilling, obligatorisk organdonation og Danmark ud af EU. Først som nummer seks kommer et punkt med lokalt tilsnit: de ældre i centrum.

mk