Nyt museum fortæller psykiatriens historie

Regionsrådet har bevilget 2,5 mio. kr. fra regionens kulturpulje til 14 kulturprojekter. De strækker sig fra formidling af psykiatrien før og nu til musik, smagsoplevelser, kultur og natur omkring Vadehavet.
14. JAN 2020 9.10

SYDDANMARK: Mind og Mindwalk er et nyt museum og en ny formidlingsoplevelse, som skal sætte fokus på psykiatrien før og nu. Det skal ligge i Middelfart og er kommet et skridt nærmere realisering, efter at regionsrådet i Syddanmark har afsat 500.000 kr. til formidlingsdelen Mindwalk fra regionens kulturpulje.

Det er meningen, at museet skal åbne i 2022 og være med til at give større indsigt og færre fordomme om psykisk sygdom. Museet Mind vil rumme udstillinger i en patientbygning på det tidligere Middelfart Sindssygehospital.  Mindwalk – som støttes med midler fra kulturpuljen - er en mere sanselig oplevelse i de tidligere portørgange under hospitalet med lyd og lys og andre effekter.

Fokus på mental sundhed
- Mindwalk er et anderledes og unikt kulturtilbud, som jeg tror kan være med til skabe øget synlighed for regionen. Og så er det med til at understøtte den nye strategi for udvikling her i regionen, hvor vi blandt andet har fokus på at fremme borgernes mentale sundhed og trivsel. Her kan en anderledes formidling som Mindwalk være med til at skabe større forståelse og indsigt om psykisk sygdom, siger Søren Rasmussen (DF), formand for Udvalget for regional udvikling.

Ud over dette projekt blev der givet støtte til 13 andre kulturprojekter, som afspejler regionens forskellige særpræg både historisk og naturmæssigt.

- Vi har prioriteret at give tilskud til en række kulturprojekter, som giver borgerne i hele regionen lejlighed til at opleve en bred palette af kulturen i regionen. Der vil være musikoplevelser i forskellige genrer, styrkelse af skolekor, teater, smagsoplevelser og meget mere. Vi støtter også aktiviteter, der føjer sig til perlerækken af spændende genforeningsaktiviteter, som vi tidligere har givet tilskud til, siger Søren Rasmussen. 
 
Næste gang, der kan søges om midler fra regionens kulturpulje, er der afsat to mio. kr. til første ansøgningsrunde, og der er ansøgningsfrist 1. marts i 2020.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt