Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt Hospital Nordsjælland må barberes

I dag præsenteres den politiske følgegruppe for en plan, der viser, hvordan projektet kan holdes inden for budgettet
KORT NYT14. MAJ 2012 8.48

HOVEDSTADEN: 16.000 kvm. kontorer, værksteder og køkkenfaciliteter skal skæres fra byggeprojektet for Nyt Hospital Nordsjælland, hvis det skal realiseres inden for den ramme på 3,9 mia. kr., kvalitetsfonden har afsat. I dag præsenteres den politiske følgegruppe for en plan, der viser, hvordan projektet kan holdes inden for budgettet.

I marts blev politikerne præsenteret for en forventet overskridelse på op mod 700 mio. kr., især pga. høje byggeudgifter i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis. Udgifter til parkering, byggeplads og kvadratmeterpriser er nu justeret ned, en del af tilslutningen til forsyning af vand, varme og el flyttes fra anlæg over på drift, de økonomiske reserver er barberet ned, og så reduceres hospitalets omfang med ca. 16.000 kvm.

Da Regionen oprindeligt ansøgte kvalitetsfonden om penge til at bygge nyt hospital i Nordsjælland til afløsning af de tre eksisterende i 2020, søgte man om at opføre 161.000 kvm. Kvalitetsfonden mente, at 131.000 kvm. var nok og satte prisen til 3,9 mia. kr. (2011-værdi). Med den seneste beskæring er hospitalet nu på 115.000 kvm. 

ka