Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt forum skal skabe flere bæredygtige indkøb

Private og offentlige indkøbere kan hente råd og dåd i nyt netværk

I dag lancerer miljøminister Karen Ellemann (V) det nye Forum for Bæredygtige Indkøb. Bag forummet står en bred kreds af store offentlige og private organisationer i et samarbejde, der som noget nyt vil samle indkøbere, leverandører, NGO'er og andre interesserede på tværs af sektorer, brancher og interesse.

Formanden for det nye forum er Rikke Dreyer, chefkonsulent for miljø og energi i SKI. Næstformand er Jakob Lamm Zeuthen, miljøchef i Dansk Erhverv. Rikke Dreyer håber, at det brede netværksforum vil styrke indsatsen for at fremme offentlige og private bæredygtige indkøb.

- Vi vil hjælpe professionelle indkøbere med konkrete udfordringer bl.a. om samspillet med leverandører, når der skal stilles krav til bæredygtighed, og vi vil formidle erfaringer og resultater af arbejdet til en bredere kreds, siger den nyudpegede formand.

Forum for Bæredygtige Indkøb er et initiativ under Miljøministeriet. Beslutningen om at oprette det blev taget i oktober 2010. Følgende er med i styregruppen: KL, Danske Regioner, Regionale Indkøbschefer, Indkøbere i Danmark (IKA), Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), DI, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Håndværksrådet, Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Københavns Universitet, Partnerskabet for offentlige grønne indkøb, Dansk Indkøbs- og Logistik Forum (DILF), Center for Energibesparelser, Miljømærkning Danmark og Miljøstyrelsen.

Læs mere om forummet her

lcl