Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Morten Løkkegaard (V) har dobbeltmandat - han deler sit politiske arbejde mellem EU-parlamentet og kommunalbestyrelsen i Gentofte.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

KV21:
Nye V-spidser på banen i tre kommuner med borgmestre fra R og K

Følg de seneste KV21-udpegninger af spidser for Venstre i Rebild, Gentofte og Lyngby-Taarbæk.
23. JUL 2020 7.54
TEMA: KV21

Ved KV17 stod han ikke øverst på liste V, men han blev den ubestridte stemmesluger i partiet under KV17 i Rebild: Jeppe Ugilt Hansen, der nu er udpeget som ny V-spids efter Gert Fischer, der samtidig er blevet hædret lokalt for 40 års indsats i lokalpolitik. Det oplyser Midthimmerlands Folkeblad.

Erhvervsmanden Ugilt har været i kommunalpolitik siden 2014, hvor han blev valgt ind for Oplandslisten og kort efter løsgænger til 2017, hvor han kom med i V-gruppen og fra 2018 gruppeformand. V er største parti med ni ud af 25, men borgmester Leon Sebbelin (R) dannede ved KV17 en R-S-K-DF-alliance udenom. Også S har netop fået ny spids - Peter Hansen.

Det hører med i det lokalpolitiske billede, at den allerpopulæreste - hvis man ser på personlige stemmer ved KV17  - Allan Busk - nu er løsgænger efter opløsningen af Den Sociale Fællesliste. Han fik 1.776 foran Sebbelin med 1.089, Ugilt med 1.038 foran Lene Aalestrup Støvring (K) med 789 og den tidligere S-spids Thøger Elmelund med 551.

I Gentofte er Venstre mindst muligt - en af de få kommuner med bare et V-byrådsmedlem, og Morten Løkkegaard, som det er, er ny spids, oplyser Berlingske. Ved KV17 var det Louise Feilberg, der dog blev overhalet af Løkkegaard. Hans Toft (K) står ganske fast som borgmester, og K-gruppen tæller hele 13 ud af de 19 i byrådet.

Nævnes skal de personlige stemmetal fra KV17, fordi de er så eksorbitant høje til Hans Toft, der fik 14.926 foran Søren Heisel (S) med 1.497, Kristine Kryger (R) med 1.218, Pia Nyring (K) med 871 og Jeanne Toxværd (EL) med 810.

Lige nord for er der i nabokommunen Lyngby-Taarbæk valgt ny V-spids efter tidligere borgmester fra 2010-2014 Søren P. Rasmussen, der i juni flyttede til Normandiet for at blive slotsejer, og hvis afløser, Inge Sandager, i mellemtiden havde meldt sig ud af partiet.

Så lige nu er der slet ingen fra V i byrådet, hvor borgmester er Sofia Osmani (K), og ny V-spids ifølge Det Grønne Område blev Christine Dal. 

I Fredericia er Venstre gået tilbage ved de seneste tre valg og har i dag fire pladser ud af de 21 i byrådet, hvor S har absolut flertal med 13 pladser og Jacob Bjerregaard som borgmester. Peder Tind var V-spids for første gang ved KV17 og har ifølge JydskeVestkysten meldt sig klar igen. Partiet skal vælge spids 20. august.

Tind fik ved KV17 næstflest personlige stemmer med 1.451 efter Bjerregaards høje scoring på 9.574, men foran Susanne Eilersen (DF) med 1.295, Lars Ejby Pedersen (S) med 666 og Karsten Byrgesen med 633. Dengang var Byrgesen DF-medlem, men er efter en periode som løsgænger her i år skiftet til NB.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]