Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sket i ugen:
Nye kommunaldirektører, kritik af embedsmænd og afsluttet vandkamp

SKET I UGEN Kalenderens uge 17 bød på to nye kommunaldirektører, nyt fra Instrukskommissionen og endnu flere spidser på plads frem mod KV21.
1. MAJ 2021 9.30

Vi starter ugen bagfra: Fredag bød på ugens anden nyhed om et chefskifte på højeste niveau, nemlig at Fanøs kommunaldirektør rykker til Tønder.

Tidligere på ugen fandt også Rebild Kommune en ny kommunaldirektør, nemlig Christian Hesthaven: Departementschef bliver kommunaldirektør i Rebild.

Han er en af dem, som kritiseres i den seneste rapport fra Instrukskommissionen, som kom mandag. Den konkluderede, at fem embedsmænd kan stilles til ansvar i Støjberg-sag. Hesthaven er dog ikke blandt de fem.

En anden langtrukken sag har i denne uge nærmet sig sin afgørelse, da Randers Kommune slutter konflikt om Verdos vandpriser, efter at Forsyningstilsynet var klar med nye afgørelser.  

I coronaafdelingen er der draget et lettelsens suk, idet regeringen og Folketinget har lempet de krav, som har kunnet lukke hele sogne ned, selvom hele skoler har været smittefri.

I vores løbende tema om KV21 var der et S-folketingsmedlem, der vil tilbage til byrådspolitik og har søgt om dispensation fra partiets regler om dobbeltmandat - samt en ny SF-spids i Fredericia, der trækker sig igen. Her skal SF så til at finde sin tredje spids på kort tid.

Et bredt flertal bakker op om whistleblowerordning, viste førstebehandlingen i Folketinget. Det indebærer, at alle kommuner inden nytår skal have en ordning.