DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Ny Roskilde-tribune kan foldes sammen

Ny Roskilde-tribune kan foldes sammen

Ny multiarena - i lavenergiklasse 2015 - med plads til 3000 tilskuere koster Roskilde 42 mio. kr.

ROSKILDE: Den nye multihal, der binder roskildehallerne sammen til harmonisk helhed, opføres på bagsiden af det eksisterende center, og åbner sig mod omgivelserne med nyt grønt strøg bag facader i glas og perforerede hulplader, lyder det fra Jönsson a/s, der skal bygge.

Foruden opførelse af en ny multihal og nye klub- og omklædningsfaciliteter omfatter bggeriet etablering af nye grønne åndehuller omkring et nyt caféområde og et nyt fælles strøg, der forbinder nyt og gammelt til en dynamisk helhed.

- Udvidelsen af de gamle Roskildehaller, der ejes af Roskilde Kommune og drives af Roskilde Kongres- og Idrætscenter, har stået længe på ønskesedlen, og med projektet får Roskilde en ny multihal med plads til ca. 3.000 tilskuere.

- Men samtidig tilføres det bynære center en helt ny og åben profil, der indbyder til fællesskab og socialt samvær, uanset om det gælder den daglige motion og internationale sportsarrangementer, koncerter og kulturarrangementer eller kongresser, udstillinger og messer, konstaterer byggeleder Christian Wæver og pointerer, at den nye multihal udstyres med glasfacader i grundplanet ud mod det offentlige rum.

Nordeuropas største teleskop-tribune
Christian Wæver slår i øvrigt fast, at Roskildes nye multihal opføres som lavenergiklasse 2015 med højisoleret klimaskærm, store sydvendte vinduespartier, solceller og varmegenvindingsanlæg, ligesom hallen udstyres med Nordeuropas største teleskop-tribune med 24 stolerækker.

- Tribunen fylder en hel håndboldbane, når den er foldet ud, men den kan stå på et par rækker, når den ikke er i brug. Til gengæld vejer den godt 64 ton, og med en placering ovenpå kælderen, er kravene til armering betydelige, fortæller Christian Wæver og tilføjer sluttelig, at indretningen af den nye multihal følger den eksisterende planløsning med omklædningsfaciliteter i kælderen, foyer og fællesområder i stueplan samt mødelokaler, kongres- og VIP-funktioner på første sal.

Jönsson vandt opgaven i en omvendt licitation med et fast budget på 42 mio. kr.

ka