Ny portal giver borgerne i Sorø mulighed for at blande sig
Under Sorøs folkemøde sidste weekend ville mange borgere gerne høre om byudvikling og tilmeldes den nye portal.
Foto: Flemming Andreasen

Ny portal giver borgerne i Sorø mulighed for at blande sig

Byudvikling og klimaplan er sat til debat på ny dialogportal.

SORØ: Flere end 130 borgere har på en uge tilmeldt sig Sorø Kommunes nye dialogportal SorøDialog, hvor borgere, foreninger, virksomheder og andre kan bidrage med ideer og input til konkrete projekter i kommunen.

Portalen blev præsenteret på Sorøs folkemøde sidste weekend, og den blev ifølge kommunen mødt med stor interesse.

- På få timer oplevede vi mere end 50 borgere, der oprettede sig på ’SorøDialog’, og flere har givet deres mening til kende om bl.a. udvikling af Sorø bymidte, fortæller Tanja Krøyer Jørgensen fra Natur og Miljø, som deltog på folkemødet på en stand om udvikling af Sorøs bymidte.

- Det synes vi er en succes. Det, at vi nu også kan gøre borgerinddragelse mere digital, gør, at vi kan nå ud til flere, og det kan også højne værdien af de input, vi får, fordi det bliver lettere at se og bygge videre på gode ideer fra andre medborgere. Så vi håber rigtig meget, at dialogen fra Folkemødet vil fortsætte på SorøDialog, siger hun.

Fredag havde yderligere omkring 75 borgere tilmeldt sig. Det glæder borgmester Gert Jørgensen (K).

- I kommunalbestyrelsen er vi optaget af at styrke samspillet med borgerne, og her kan dialogportalen blive et værdifuldt værktøj og et godt supplement til den direkte dialog på folkemøder og borgermøder, siger han.

Find SorøDialog her.

ak