FOLKETINGET: Den portal, som skulle gøre indsamling af vælgererklæringer mere brugervenlig og dæmme op for snyd, er blevet forsinket indtil 1. september, oplyser Indenrigsministeriet.
Det var ellers planen, at portalen skulle tages i brug omkring 1. juni. Udsættelsen skyldes, at it-leverandøren bag portalen er udfordret af coronakrisen og derfor ikke har mulighed for at arbejde i det forudsatte tempo.
- Det er virkelig ærgerligt, at it-leverandøren ikke kan overholde den ambitiøse tidsplan, vi har aftalt. For jeg har haft tiltro til, at det kunne gå hurtigt med at få det nye system i drift, siger indenrigsminister Astrid Krag (S) i meddelelsen.
Aftalen om det nye vælgererklæringssystem blev indgået i marts 2019 af alle de partier, der på daværende tidspunkt var repræsenteret i Folketinget.
Formålet med portalen er at undgå snyd, som det eksempelvis er set med Stram Kurs, der nu er udelukket fra at indsamle vælgererklæringer frem til september 22. Det besluttede Valgnævnet i marts i år.
Det er planen, at den nye portal skal ligne Folketingets system for borgerforslag., hvor en en vælger, hvis man ønsker at give sin støtte til et parti, skal registrere støtten med NemID. Herefter skal vælgeren syv dage efter genbekræfte støtten.
Kan forsinkes yderligere
Ifølge ministeren kan test af det nye system samt manglende kvalitet forsinke processen yderligere.
- Jeg glæder mig meget til, at vi får et system, der er lettere at bruge og sværere at snyde med.
- Men jeg lægger også vægt på, at systemet har den fornødne kvalitet og er blevet grundigt testet. Og det kan få betydning for, hvornår det kan gå i luften, siger Astrid Krag.
Forsinkelsen af det nye system får dog ingen betydning for vælgernes mulighed for at afgive vælgererklæring, da det eksisterende system fortsætter som hidtil, oplyser ministeriet.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.