Et job i kommunen kan være et gode på mange måder. Fx viste et chefjob i Esbjerg sig at have en sidegevinst for den nyansatte, der er tidligere departementschef i Miljøministeriet, fritaget for tjeneste for sin rolle i Minksagen: Han slipper nu for videre undersøgelse i sagen, fordi han ikke længere er ansat i staten. Henrik Studsgaard skal være direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.
-Jeg er glad for, at vi har kunnet tiltrække en kapacitet som ham. Henrik Studsgaard kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af Esbjerg Kommune, lyder det bl.a. fra borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i forbindelse med ansættelsen.
I Favrskov har en borger fået medhold i en klage til Ankestyrelsen over Jobcenter Favrskovs afgørelse om ressourceforløb - og har efter 14 år i systemet fået tilkendt førtidspension. En nu privat socialrådgiver med års kommunal erfaring peger på, at afgørelsen er del af et mønster i kommunen.
- Humlen ved Favrskov er, at der er et mønster med, at man ikke får afsluttet sagerne, så borgerne kan få en varig forsørgelse, fx ved fleksjob eller førtidspension. Man bliver ved med at iværksætte nye indsatser, hvor man som udenforstående kan tænke, at de nærmest prøver at trylle, for der er ikke nogen arbejdsevne tilbage, siger socialrådgiver Maj Thorsen til DK Nyt.
Den skriftlige reaktion fra konstitueret arbejdsmarkedschef i Favrskov, Camilla Sonne lød: "Jobcentret altid vil være opmærksom på, om en omgørelse giver anledning til tiltag eller ændringer i den sædvanlig praksis for sagsbehandlingen."
Denne uge offentliggjorde Indenrigsministeriet den årlige opgørelse af udsatte boligområder, parallelsamfund og omdannelsesområder, og i alle tre kategorier falder antallet. De udsatte boligområder faldt fra 20 i 2021 til i år 17. Parallelsamfund (tidligere kaldt ghettoer) faldt for tredje år i træk, senest fra 12 til 10. Et af de områder, der ikke længere er på listen er Tingbjerg i København, hvor fx ungefællesskaber har haft effekt.
Ni af de ti parallelsamfund er også såkaldte omdannelsesområder, hvilket vil sige, at de har været på listen i fem år og er omfattet af kravet om at lave en udviklingsplan. Den eneste liste, der har stigning i antallet, er den over de såkaldte forebyggelsesområder, som er på grænsen til at være udsatte. Antal er her steget fra 62 i 2021 til 67 i år. Se definitionen af områderne og listerne i artiklen.
Midtjyllands Lufthavn, der drives som et fælleskommunalt selskab, lukker midlertidigt, fordi der endnu ikke er fundet noget flyselskab til at tage over efter 9. december. "Som ansvarlig bestyrelse har vi ikke andre muligheder, når vi ikke har en ny aftale på plads på nuværende tidspunkt," siger formand for bestyrelsen Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V).
To tidligere ansatte i Rebild Kommune er tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, fordi de ifølge anklageskriftet tilbage i 2018 sørgede for, at en byggegrund blev solgt til en entreprenør under markedsprisen. Til gengæld skulle de modtage 537.000 kr. af entreprenøren, der nu selv er tiltalt for bedrageri.
Helsingør økonomi- og erhvervsudvalg landede efter to ekstraordinære møde i slutningen af sidste uge på en udtalt kritik af borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for tre medlemmer af kommunens whistleblowerordning. Udvalget behandlede forud for kritikken en henvendelse fra Djøf og HK, der havde kritiseret en advokatundersøgelse af forløbet, lavet af Bech-Bruun, der til gengæld tog til genmæle over for kritikken.
Meldinger til KL tyder på, at kommunerne i 2022 samlet set kommer til at overskride den aftalte serviceramme. Hvor meget vides endnu ikke - men oven i kommer eventuelle individuelle overskridelser, der nu begynder at dukke op - fx i Hørsholm Kommune hvor overskridelsen p.t. er på 77 mio. kr., og som i værste fald vil kunne udløse en bøde på over 46 mio. kr, også selvom kommunen nu sætter stop for unødige driftsudgifter og ansættelser resten af året.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.