Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny ambitiøs spcialskole for tre meget forskellige grupper

Frederiksberg har lavet specialskole med høje ambitioner på elevernes vegne - og eleverne har indlæringsvanskeligheder på meget forskellige baggrunde

FREDERIKSBERG: Torsdag indvier Frederiksberg en ny specialskole, Skolen ved Nordens Plads. Skolen er skabt ved en sammenlægning af to specialskoler og et fritidshjem. Skolen ved Nordens Plads rummer tre meget forskellige elevgrupper - elever med socio-emotionelle vanskeligheder, elever med udfordringer inden for autismespekteret og elever med svære generelle indlæringsvanskeligheder.

- Med etableringen af Skolen ved Nordens Plads skaber vi et helhedstilbud, hvor fritids- og skoleaktiviteter hænger naturligt sammen, og hvor lærere og pædagoger med et indgående kendskab til hvert barn kan arbejde tæt sammen, udtaler formand for Undervisningsudvalget og viceborgmester Margit Ørsted (K).

Specialskolen får samtidig et stort og fagligt bæredygtigt miljø, hvor lærere og pædagoger kan specialisere sig på deres felt til gavn for eleverne på skolen.

Højnet kvalitet
- Vi arbejder målrettet med at udvikle inklusion i vores almindelige folkeskoler. På Skolen ved Nordens Plads opbygger vi et videnscenter på specialområdet, som om kort tid kan understøtte dette arbejde ude på de almindelige folkeskoler, siger viceborgmesteren.

Den nye specialskole er et resultat af den samlede omstrukturering på Frederiksberg Kommunes specialundervisningsområde. Omstruktureringen har til formål at sikre kvaliteten af indsatsen på specialundervisningsindsatsen ved at styrke fagligheden, højne kvaliteten i tilbuddene og sikre, at ressourcerne udnyttes bedst muligt.

- Skolen ved Nordens Plads bliver en specialskole med ambitioner på elevernes vegne. Skolens ledelse ønsker at blive målt på effekten af deres indsats og tror på, at alle børn - også børn med indlæringsvanskeligheder - har krav på en ordentlig uddannelse, hvor der bliver stillet krav til dem og deres undervisere. Jeg er stolt af vores nye specialskole og glæder mig til at følge dens udvikling og resultater, siger Margit Ørsted.

mou