Nu tredjegangsvaccineres ældre i Hovedstaden
Plejehjemsbeboere i Hovedstaden får nu tredje vaccinestik. (Arkivfoto.)
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Nu tredjegangsvaccineres ældre i Hovedstaden

Sundhedsstyrelsen anbefaler et tredje coronastik til plejehjemsbeboere, og det starter man nu på i Region Hovedstaden.

HOVEDSTADEN: I dag, torsdag, åbner tre plejehjem i Herlev i Region Hovedstaden for udkørende vaccinationsindsats med tredje stik til plejehjemsbeboere. Dermed får omkring 170 beboere som de første i regionen det tredje stik, som skal booste vaccinationen.

Herefter sender regionen på hverdage mindst 15 udekørende teams ud på plejehejem. I alt vil omkring 13.000 plejehjemsbeboere tilbydes tredje stik i september, oplyser regionen. 

- Beboere på plejehjem er de første, der får tilbudt 3. stik, fordi de har størst risiko for at blive alvorligt syge, hvis de bliver smittede. Samtidig ved vi, at vaccinernes effekt kan være nedsat hos ældre, og derfor giver det god mening, at de er de første til at få tredje stik, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

I gennemsnit har 96 pct. af plejehjemsbeboere i Danmark sagt ja tak til vaccine, og Hovedstaden forventer også stor tilslutning til tredje.

- Vi trækker på rigtigt gode erfaringer med udkørende vaccinationsindsatser, og det er nogle meget erfarne vaccinatører, der kommer til at give det tredje stik, så det bliver sikkert og trygt. De har vaccineret borgere i mange måneder i vores faste vaccinationscentre og i denne måned også på pop-up stederne i kommunerne og på uddannelsesstederne. De er klædt godt på til også at vaccinere beboere på plejecentrene, siger konstitueret vicedirektør i Akutberedskabet, Helene Bliddal Døssing.

Ifølge Ritzau venter regionerne Sjælland og Syddanmark at gå i gang med tredje stik fredag og Nordjylland i weekenden, mens Midtjylland lidt mere upræcist forventer at komme i gang "i de kommende dage".

ibs