Nu straffer København Nemlig-ejer på pengepungen

Københavns Kommune tilbageholder betalinger og giver dagbøder til Intervare, der er moderselskab til Nemlig.com. Det har Borgerrepræsentationen besluttet.

KØBENHAVN: Københavns Kommune har besluttet sig for at smække kassen i for Intervare. Det blev afgjort af Borgerrepræsentationen på et møde torsdag aften, skriver Fagbladet 3F.

- Det er helt naturligt, at politikerne beslutter, at arbejdsklausuler i Københavns Kommune skal overholdes. Det giver ikke meget mening, hvis vi ikke agerer, når vores kontrolenhed gør os opmærksom på, at klausulerne er brudt, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Ifølge beslutningen, som et stort flertal står bag, skal Intervare inden 1. november både sørge for, at de selvstændige chauffører, der kører for firmaet, får overenskomstmæssig løn, og efterbetale manglende løn, pension og feriepenge bagudrettet. Indtil det er sket, tilbageholder kommunen betalinger til firmaet og giver dagbøder.

- Det er min klare forventning, at de lever op til kontrakten inden 1. november. Hvis ikke det sker, har vi en plan, så borgerne ikke kommer i klemme, siger Lars Weiss.

Tyndslidt tålmodighed

Også sundhed- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er godt tilfreds med dagens konklusion.

- Jeg er meget glad for den beslutning, vi har truffet. Vi skal ikke finde os i social dumping. Hvis Intervare mod forventning ikke efterbetaler den manglende løn, er vi klar til at opsige kontrakten. Vores tålmodighed er mere end tyndslidt, siger Sisse Marie Welling til Fagbladet 3F.

Op til dagens beslutning har der været en længere proces. I kølvandet på afsløringer af elendige arbejdsforhold for chauffører, der kører for Intervare, og for ansatte på Nemlig.coms lager, krævede Københavns Kommune i maj, at Intervare skulle efterbetale 300.000 kr. i manglende løn, pension og feriepenge til en række chauffører. Firmaet fik en frist til 3. september, som det ikke overholdt.

Fagbladet 3F arbejder på at få en kommentar fra Intervare A/S.

ka