DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nu må jobcentre igen bruge praktik og løntilskudsjob
Om en uge bliver det igen muligt at lave virksomhedspraktikker - her Iosif Dorin Hoca fra Rumænien, som var i virksomhedspraktik på Tvilum møbelfabrik, før han fik arbejde.
Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix (arkiv)

Nu må jobcentre igen bruge praktik og løntilskudsjob

Fra 15. april genåbnes beskæftigelsesindsatsen, oplyser ministeriet.

Fra 15. april kan ledige igen komme i fx virksomhedspraktik og løntilskudsjob. Kommunerne kan også give tilbud om nytteindsats, vejledning og opkvalificering med fysisk fremmøde til ledige, som er i særlig risiko for at miste kontakten med arbejdsmarkedet. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Det vil ikke længere være frivilligt for borgeren at tage imod det konkrete tilbud. Sagsbehandleren skal dog konkret vurdere, om tilbuddet er det rigtige for borgere i risikogruppen for covid-19 eller med pårørende i risikogruppen.

Kadence kan fraviges

Der vil fortsat være en fravigelse af reglerne om kadencer for, hvornår der skal gives tilbud. Kommunerne er således ikke forpligtiget til at give ledige tilbud på bestemte tidspunkter, understreger ministeriet.

Genåbningen af beskæftigelsesindsatsen kommer i forlængelse af rammeaftalen om genåbning, der blev indgået før påske af et bredt flertal i Folketinget.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig over, at der skridt for skridt vendes tilbage til normale tilstande.

- Begrænsningerne i indsatsen har været nødvendige af sundhedsmæssige årsager, men det er godt, at ledige nu kan komme tilbage i virksomhedsrettede tilbud, som vi ved har en god effekt, siger han.

ak