DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Corona udskyder skærpet tilskud af mangelfulde tilbud

KORT NYT7. APR 2021 6.27

I 2021 og 2022 vil kommunerne kun komme under skærpet tilsyn, hvis der ikke leves op til målet i beskæftigelsesindsatsen om fire samtaler inden for det seneste år. Corona har ført til begrænsninger i blandt andet virksomhedsrettede tilbud til langtidsledige, og dermed kan kommunerne ikke komme under skærpet tilsyn, hvis der ikke leves op til målet om tilbud til langtidsledige. Det skriver Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet.

De skærpede tilsyn baseres på den årlige opgørelse af kommunernes resultater og beskæftigelsesindsats. Indsatsen i 2021 er allerede påvirket, da coronarestriktionerne har givet dårligere forudsætninger for indsatserne med fx at opfylde målet for virksomhedspraktikker. Kommunerne har dog haft mulighed for at holde digitale samtaler.

På trods af ændringerne vil Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering stadig følge med i, om borgerne modtager en indsats, og der vil kunne laves en indsats med en task force i kommuner, der ligger langt under målene. Samtidig vil der blive offentliggjort og opdateret målinger, så der kan følges med i resultater og indsater. Det vil kunne ses på jobindsats.dk.

mh