DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Rudersdal fortsætter frivillig deltagelse i beskæftigelsesindsats

KORT NYT11. JAN 2021 11.28

RUDERSDAL: I foråret valgte Rudersdal Kommune at forsøge sig med en beskæftigelsesindsats baseret på frivillig deltagelse, efter de sædvanlige krav til ledige blev suspenderet som følge af corona. Erfaringen er, at langt de fleste gerne vil deltage, og at de frivillige samtaler sammenlignet med de obligatoriske var meget konstruktive.

Derfor fortsætter kommunen med konceptet og har til formålet indkøbt en online platform, der bliver taget i brug i det nye år. Det betyder, at ledige bliver tilbudt online værktøjer som webinarer og virtuelle samtaler. Nyledige vil fremover blive mødt af en introduktionsvideo fremfor et fysisk møder, som informerer om, hvad den ledige kan forvente sig af et forløb i jobcentret.

- Under forårets nedlukning var vi nødt til at nytænke vores kommunikation med borgerne, og de digitale værktøjer blev implementeret på rekordtid. Det glæder mig, at der også i 2021 er mulighed for at anvende digitale løsninger til de ledige, som klarer sig bedst. På den måde er det mere fleksibelt, og der er flere ressourcer til den gruppe ledige, som måske har brug for mere støtte og hyppigere samtaler, siger kommunalbestyrelsesmedlem Randi Mondorf (V).

eo