Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Norske planlæggere inspireres i Vejle

Vejles arkitekturpolitik har været med til at skærpe kvalitetskravene til byggeri og anlæg
19. OKT 2011 6.55

VEJLE: Det norske Forum for Kommunale Planleggere (FKP) besøger i dag  Vejle. Det sker som led i deres årlige studietur, der også går til Ørestadsregionen København- Malmø.

32 planlæggere fra hele Norge kommer for at høre om bl.a. Vejles erfaringer med kommunelanlægning og byudvikling og det regionale samarbejde, oplyser kommunen.

I løbet af dagen skal planlæggerne besøge Bylaboratoriet og Økolariet, på rundtur i Spinderihallerne, på gåtur til nogle af byens nye byrum, på rundtur i Brejning og se eksempler på omdannelse af et ældre institutionsområde til eksklusive boliger og besøge erhvervsområdet 7100 Nord.

Dagen slutter med et besøg ved Jelling Monumenterne, hvor gæsterne skal høre om helhedsplanlægning for kulturarv og byudvikling.

De norske planlægere er ikke de første nordmænd, som har været på studietur til Vejle. Inden for de to-tre sidste år har Vejles planlæggere haft besøg af det norske Miljøverndepartement med planlæggere fra alle de norske amter, Porsgrunn Kommune, Sandnes Kommune, Hamar Kommune og nu FKP.

Skærpede kvalitetskrav
- Vejle Kommune er interessant, fordi vi meget aktivt går ind i udviklingen af vore byer. Vi skaber visioner og planer for byerne, og vi får investorer gjort interesserede i at investere i kommunen. Vi har en arkitekturpolitik, som har været med til at skærpe vores kvalitetskrav til byggeri og anlæg, fortæller udviklingskonsulent Bodil Øllgaaard, Kommuneplan & Udvikling.

- Arkitekturpolitikken er derfor vigtig i vores arbejde for at få vækst, udvikling og oplevelser til byen. Det har foreløbig resulteret i Bølgen, unikke pladser, gågader, og senest Kirk Kapitals byggeri på Lystbådehavnen tegnet af kunstneren Olafur Eliasson.

- Vi går efter kvalitet og unikke oplevelser. Bylaboratoriet er også interessant at besøge for planlæggere udefra. Her kan borgere og erhvervsliv se fremtidsplanerne for Vejle, blive inspireret til nye projekter og bedre brug af byen. Vi kalder vores arbejdsmetode for Visionsdreven Innovation.

ka