DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nordjyske borgmestre vil have lov at rejse til Aalborg
Borgere i de syv nedlukkede kommuner i Nordjylland kan fra mandag rejse internt mellem kommunerne. Dog er Aalborg og andre større byer fortsat lukket land for befolkningen i nord.
Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Nordjyske borgmestre vil have lov at rejse til Aalborg

Selvom nordjyderne fra på mandag kan rejse mellem kommunerne er borgmestre skuffede over lempelsen.
14. NOV 2020 9.49
TEMA: Corona

Fra på mandag kan borgerne i de syv nedlukkede nordjyske kommuner igen bevæge sig frit mellem kommunerne, men de må ikke rejse til resten af landet.

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard (V) glæder sig over lempelsen, men er ikke tilfreds med det område, som Nordjyderne må rejse i.

- Det er meget omkostningstomt, at vi ikke kan åbne vores arbejdsområde til hele Aalborg. Man skal huske, at vi pendler rigtig meget til Aalborg-området, fordi det er centrum heroppe, siger han.

Også borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen (S) havde håbet, at beboere i kommunen måtte krydse mere end seks kommunegrænser.

- Vi ville rigtig gerne have fået lov til at kunne bevæge os ind og ud af kommunegrænserne i hele landet. Vi er afhængige af at hænge sammen med resten af Danmark, siger hun.

Birgit Hansen er, ligesom sin kollega fra Brønderslev, ikke i tvivl om, hvad det næste mål for kommunen er.

- At vi kan færdes ud og ind af kommunegrænserne og ikke kun de syv kommuner. Men til Aalborg, Aarhus, og hvor alle vores beboere ellers arbejder, siger hun.

Ritzau