Nordjyske borgmestre vil have lov at rejse til Aalborg
Borgere i de syv nedlukkede kommuner i Nordjylland kan fra mandag rejse internt mellem kommunerne. Dog er Aalborg og andre større byer fortsat lukket land for befolkningen i nord.
Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Nordjyske borgmestre vil have lov at rejse til Aalborg

Selvom nordjyderne fra på mandag kan rejse mellem kommunerne er borgmestre skuffede over lempelsen.
14. NOV 2020 9.49
TEMA: Corona

Fra på mandag kan borgerne i de syv nedlukkede nordjyske kommuner igen bevæge sig frit mellem kommunerne, men de må ikke rejse til resten af landet.

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard (V) glæder sig over lempelsen, men er ikke tilfreds med det område, som Nordjyderne må rejse i.

- Det er meget omkostningstomt, at vi ikke kan åbne vores arbejdsområde til hele Aalborg. Man skal huske, at vi pendler rigtig meget til Aalborg-området, fordi det er centrum heroppe, siger han.

Også borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen (S) havde håbet, at beboere i kommunen måtte krydse mere end seks kommunegrænser.

- Vi ville rigtig gerne have fået lov til at kunne bevæge os ind og ud af kommunegrænserne i hele landet. Vi er afhængige af at hænge sammen med resten af Danmark, siger hun.

Birgit Hansen er, ligesom sin kollega fra Brønderslev, ikke i tvivl om, hvad det næste mål for kommunen er.

- At vi kan færdes ud og ind af kommunegrænserne og ikke kun de syv kommuner. Men til Aalborg, Aarhus, og hvor alle vores beboere ellers arbejder, siger hun.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev