Nordjyske borgmestre bekymrede for at brovagter fjernes

KORT NYT28. MAJ 2021 9.03

Efter en beslutning af transportminister Benny Engelbrecht (S) skal der ikke længere være brovagter på Hadsundbroen, Vildsundbroen og Aggersundbroen. Det falder ikke i god jord hos de nordjyske borgmestre, og ifølge borgmester i Mariagerfjord Mogens Jespersen (V) er det bekymrende, at de ikke er blevet inddraget, og at der ikke har været nogen dialog, skriver Nordjyske.

I dag er broerne åbne to gange i timen, men når brovagterne erstattes af fjernstyring, vil der fremadrettet være åbent én gang i timen. Ifølge Vejdirektoratet vil det betyde, at bilister vil sidde mindre i kø, når der er åbent, men fra Mogens Jespersen lyder det, at beslutningen vil gå ud over trafikken, sikkerheden og øge risikoen for påsejlinger.

Der har tidligere været forsøg på mindre broer med at gå fra brovagter til fjernstyring, hvilket nu skal udbredes. Ifølge Mogens Jespersen har borgmestrene været nødt til at søge aktindsigt i beslutningen for at blive klogere på planerne, hvilket han mener, hverken er "en ordentlig eller respektfuld måde at træffe en beslutning" på. Transportministeren forsvarer sig med, at det er en gammel beslutning truffet af den tidligere regering og forsikrer, at sikkerheden ikke vil blive forringet.

mh