Naboer undervises i letbanesikkerhed

KORT NYT19. MAJ 2021 14.32

ODENSE: Odense Letbane stod mandag for et webinar om sikkerhedsregler, om at bo og arbejde i nærheden af letbanen. Yderligere to webinarer afholdes for naboer og erhverv om farerne ved at færdes nær letbanens strømførende køreledninger. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Selvom strømmen ikke er tændt i alle dele af den 14,5 km lange strækning, har der allerede været tre tilfælde, hvor køretøjer har været for tæt på køreledninger og ledningsanlæg. Derfor er der ifølge letbaneselskabet brug for information om sikkerheden, da man ikke længere kan arbejde på strækningen som tidligere. Der opfordres til at kontakte letbanens operatør, hvis der skal arbejdes nær letbanen, og at der holdes en sikkerhedsafstand på fire meter.

- Hvis man har en opgave, som er tættere på end det, skal vi have mulighed for at vurdere, om der er en risiko. Det samme gælder, hvis man skal arbejde med noget i højden - for eksempel pudse sine vinduer eller lave vedligehold, som indebærer en lift, et stillads eller lange stiger, hvor der er risiko for, at noget kan vælte og røre ledningen eller vælte ind i sporet, siger sikkerheds- og miljøchef Thomas Berget.

mh