Der er privathospitaler rundt om i landet, som ligger inde med vigtigt udstyr, der kan bruges til at bekæmpe coronavirus i Danmark.
Derfor har Sundhedsstyrelsen givet et påbud til privathospitaler med beholdning af anæstesiapparater og respiratorer, om at de skal lukke delvist for en periode. Det skal stilles til rådighed for det offentlige sundhedsvæsen. Det bekræfter Sundhed Danmark, der er foreningen af danske sundhedsvirksomheder.
- Vi står i en meget usædvanlig og ekstraordinær situation og selvfølgelig skal vi på tværs af hele branchen, om den er privat eller offentlig, melde os klar til at komme bedst muligt gennem krisen med så få tabte menneskeliv som muligt, siger sekretariatschef Mette Nord.
Hun oplyser, at de kan stille med to respiratorer samt 83 anæstesiapparater. 17 privathospitaler fordelt på 30 matrikler ligger inde med udstyret.
Alle operationer indstilles
Det er uvist, hvor længe udstyret skal indgå i beredskabet i kampen mod coronavirus. Det skal stilles til rådighed i den region, hvor udstyret er lokaliseret.
Alle operationer og behandlinger på de pågældende hospitaler skal indstilles fra lørdag 28. marts. Det er et påbud, som privathospitalerne gerne efterlever. Alle respiratorer og anæstesiapparater stilles til rådighed for det offentlige sundhedsvæsen fra mandag 30. marts.
I påbuddet står der, at der ikke vil blive behandlet patienter med mistanke om smitte på de nedlukkede hospitaler. Det 'vurderes mere hensigtsmæssigt, at intensivpladserne etableres, hvor patienterne primært bliver indlagt', lyder det ifølge TV2, som har set skrivelsen fra Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsen har endnu ikke anmodet om, at kapaciteten for mandskab og værnemidler bliver opgjort, oplyser Sundhed Danmark. Kirurgisk aktivitet og aktivitet, der ikke kræver anæstesiapparat eller respirator kan indtil videre fortsætte, oplyser Sundhedsstyrelsen.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.