En kommunal musikskole skal nu betale en godtgørelse på 5.000 kr. til en mor med en handicappet søn, efter at sønnen blev bortvist som urolig, fremgår det af en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet.
Den treårige søn var sammen med sin mor tilmeldt en musikalsk legestue i den pågældende kommune. Efter de havde deltaget i undervisningen tre gange, skrev underviseren i en email, at mor og søn gav for meget uro på holdet, så drengen skulle stoppe på holdet.
Drengens mor klagede til Ligebehandlingsnævnet, der vurderede, at sønnen havde et handicap i handicapdiskriminationslovens forstand og lagde blandt andet vægt på en pædagogisk-psykologisk vurdering.
Uroen påført bevidst
Her fremgik det blandt andet, at sønnens ekspressive sprog svarede til et barn på 18 måneder, samt at han var indstillet til psykolog, tale- hørelærer og fysioterapeut.
Nævnet vurderede videre, at sønnen var blevet udsat for indirekte forskelsbehandling på grund af sit handicap. Den omtalte uro blev nemlig påført bevidst fra moderens side som en konsekvens af de teknikker, som hun, efter drøftelse med fagpersonerne omkring sønnen, skulle bruge.
Nævnet vurderede, at beslutningen om at bortvise sønnen godt nok var objektivt begrundet i et sagligt formål om at opretholde ro under undervisningen, men at det ikke var nødvendigt at bortvise sønnen af den grund.
Ifølge nævnet forsøgte kommunen ikke at finde en løsning på problemet efter at have fået kendskab til, at uroen var en følge af sønnens handicap. Sønnen fik derfor medhold i klagen og blev tilkendt en godtgørelse på 5.000 kr.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.