DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Minister godkender 32 børn i klassen

For et år siden kritiserede Christine Antorini (S) den borgerlige regering for at indføre megaklasser ad bagvejen. Nu har hun selv godkendt flere forsøg
KORT NYT18. JUN 2012 13.05

HOLBÆK: Kildebjergskolen i Holbæk har netop fået tilladelse af børne- og undervisningsministeren til at slå to børnehaveklasser sammen. Dispensationen gælder til og med 3. klasse, hvor børnene i stedet for at være 16 i en klasse, bliver 32 - fire elever over de 28, som loven tillader.

Skolen er en af mange, der har fået lov til at skrue op for elevtallet. Tal, som Ministeriet for Børn og Unge har indhentet til Politiken, viser, at 83 folkeskoler i øjeblikket har en dispensation. 16 af dem er givet af den nuværende regering, ni af dem i forbindelse med frikommuneforsøg. Og det er bekymrende, mener Enhedslisten, der gik til valg på højst 22 elever i klasserne.

- Jeg kan simpelthen ikke se perspektivet i det. Når man går i børnehaveklasse, er man sådan et lille menneske, og så er 31 andre børn mange at skulle forholde sig til. De stille elever vil skulle kæmpe hårdt for at tilegne sig en plads i hierarkiet, siger partiets folkeskoleordfører, Lars Dohn, der har været folkeskolelærer i 37 år, til Politiken.

Børne- og undervisningsministeren siger, at hun 'stadig er betænkelig ved kæmpeklasser', og at hun derfor - i forhold til den tidligere regering - har skærpet betingelserne for, at man kan få en dispensation.

tsp