Mind Your Own Business åbner base i Esbjerg
Drenge fra Mind Your Own Business i workshop.
Foto: Mind Your Own Business

Tættere på jyske kommuner:
Mind Your Own Business åbner base i Esbjerg

Millionstøtte skal give unge drenge fra udsatte boligområder i Esbjerg, Kolding og Aarhus nye muligheder.

ESBJERG: Mind Your Own Business, der gennemfører iværksætterforløb for unge drenge fra udsatte boligområder, har modtaget omkring 10 mio. kr. fra en række fonde, der gør det muligt at udvide med et nyt kontor i Esbjerg.

Det bringer organisationen tættere på jyske samarbejdspartnere i kommuner, erhvervslivet og ikke mindst flere af de unge drenge, som har brug for støtte til at træffe gode valg for deres fremtid.

Alle har noget positivt at bidrage med – det er tanken bag Mind Your Own Business, der siden 2010 har givet grupper af unge drenge fra udsatte boligområder mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. Drengene udvikler en forretningsidé, lægger strategi og fører den ud i livet sammen med frivillige mentorvirksomheder og frivillige venturepiloter. Gennem arbejdet med virksomhederne får drengene udviklet deres faglige kompetencer og udvidet deres netværk, ligesom de bliver motiveret til at få en uddannelse.

Mind Your Own Business har kontor i København og skal nu vi i gang med at rekruttere kolleger til kontoret for at kunne etablere nye mikro-virksomheder til efteråret med unge fra Esbjerg, Kolding og Aarhus.

Det overordnede formål med projektet er at fastholde drengene i deres skolegang og generelt øge chancerne for, at de gennemfører en kompetencegivende uddannelse.

Det nye kontor får adresse i kultur- og medborgerhuset ”Platformen” i Esbjergs Østerbyen. 

 

  • Mind Your Own Business er en selvstændig organisation, der i skrivende stund har haft flere end 640 unge i Danmark og Grønland til at etablere 80 mikrovirksomheder med støtte fra Bikubenfonden, Tuborgfondet og TrygFonden.
  • Det har de gjort i samarbejde med 77 forskellige erhvervspartnere og mere end 640 frivillige venturepiloter. 
  • Senest har organisationen fået støtte fra Det Obelske Familiefond, Lauritzen Fonden, K.G. Fonden og Claus Sørensens Fond.

ka