Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse netop har givet tilsagn om støtte for i alt 595 mio. kr. til udvikling af otte lokale erhvervsfyrtårne, oplyser bestyrelsen.
Erhvervsfyrtårnene er resultatet af en anbefaling fra regeringens syv regionale vækstteams, der består af lokale repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommunerne, de tværkommunale erhvervshuses bestyrelser og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. De otte fyrtårn skal have fokus på at udvikle og udbygge danske styrkepositioner inden for hvert deres område:
Fyrtårn Nordjylland: Nordjylland skal være en international foregangsregion for fangst, anvendelse og lagring af CO2 - 92,4 mio. kr.
Fyrtårn Sjælland: Sjælland og øerne skal opdyrke en dansk styrkeposition inden for biosolutions, som dækker over nye bioteknologier, -materialer og -løsninger, som kan udgøre et alternativ til traditionelle, fossile produktionsmetoder, processer og produkter - 60,4 mio. kr.
Fyrtårn Sjælland: Særligt Sydsjælland og Lolland-Falster skal udnytte etablering af Femern-forbindelsen til at udvikle en styrkeposition inden for grønt byggeri og skabe varige arbejdspladser, herunder produktionsjobs inden for mega-konstruktioner omkring den nuværende tunnelfabrik - 43,2 mio. kr.
Fyrtårn Hovedstaden: Hovedstaden skal være en globalt førende sundhedshovedstad, som binder vækst i life science og velfærdsteknologi sammen med bedre og mere lighed i sundhed - 82,4 mio. kr.
Fyrtårn Fyn: Fyn skal være et internationalt epicenter for test, udvikling og produktion af højteknologiske løsninger for produktionserhverv, herunder særligt robotløsninger - 108,5 mio. kr.
Fyrtårn Sydjylland: Sydjylland skal være en grøn energimetropol med fokus på vindenergi, power-to-X og sektorkobling - 105,3 mio. kr.
Fyrtårn Midtjylland: Midtjylland skal være foregangsregion for verdensførende vandteknologiske løsninger og løsninger til en energi- og klimaneutral vandsektor - 75,7 mio. kr.
Fyrtårn Bornholm: Bornholm skal være Østersøens grønne transporthub, centrum for havvind, og test-ø for grøn energi - 27,2 mio. kr.
Bag de otte fyrtårne står bredt sammensatte konsortier i landsdelene. Store og små virksomheder, kommuner, erhvervshuse, videninstitutioner, erhvervsklynger, forsyningsselskaber m.fl. har arbejdet skulder ved skulder for at udvikle fyrtårnsvisionerne, baseret på landsdelenes styrker.
De 500 mio. kr. er fra det såkaldte REACT-EU-progtam, mens de 95 mio. kr. er midler, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat. Pengene er en del af en større udmøntningsplan fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der i 2022 skal fordele ca. 1,5 mia. kr.
sfe
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.