DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Middelfart får Innovationspris 2011

Kommunen har fået prisen for sit arbejde med at løse miljødagsordenen og skabe vækst i samarbejde med det private erhvervsliv
8. DEC 2011 16.22

MIDDELFART: Der var jubel på rådhusene i Middelfart Kommune, da teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen onsdag modtog KLs Innovationspris 2011 i Odense Congress Center. Med ham var borgmester Steen Dahlstrøm, kommunaldirektør Steen Vinderslev og plan- og byggechef Jørgen Knudsen.

Middelfart var oppe imod 58 innovationsprojekter fra hele Danmark, men Middelfart trak altså det længste strå med sin visionsstrategi: Middelfart - den grønne vækstkommune. Strategien blev vedtaget af byrådet i 2007 og handler om at løse miljødagsordenen og skabe vækst i samarbejde med det private. Et af resultaterne er energirenoverede bygninger, der sparer på energien og på bundlinjen.

Arbejdspladser venter derude
Teknik- og miljødirekør Thorbjørn Sørensen ser store perspektiver i strategien.

- Vi kan selv se de tydelige økonomiske og miljømæssige resultater i de offentligt-private samarbejder, som ligger bag projekterne, der tegner vores strategi. Nu håber jeg, flere andre kommuner og virksomheder også vil se fidusen og lade sig inspirere, for der er rigtig mange penge og arbejdspladser, der bare venter på at blive skabt, siger Thorbjørn Sørensen.

Om prisen
KL uddeler to priser. Middelfart vandt den store pris, som gives til et innovationsprojekt, der har skabt banebrydende nytænkning, mens den lille pris gives til et initiativ, der med små midler har skabt merværdi.

Innovationsprisen blev uddelt på Innovationsdagen den 7. december i Odense Congress Center. Her fik de fire finalister hver ti minutter til at fortælle om deres projekt. Derefter afgjorde dommerne og deltagerne på Innovationsdagen, hvem der vandt.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/calliope/with/3576187190/