Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mere faglig sparring til specialtandlæger

Seks hovedstadskommuner er gået sammen om to fælleskommunale tandreguleringsklinikker i Hvidovre og Albertslund
17. JAN 2012 15.17

De seks kommuner, Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk samlede deres klinikker og blev samlet fra den 1. januar 2012, og det betyder, at børn og unge med bøjle på tænderne i de seks kommuner fremover skal behandles på specialklinikkerne i enten Albertslund eller Hvidovre.

Højt fagligt niveau
Borgmester i Tårnby Kommune, Henrik Zimino (S), mener, at samarbejdet mellem de seks kommuner vil sikre en stor faglig ekspertise og at samarbejdet vil være til gavn for de børn og unge, der i fremtiden vil få behov for tandregulering i kommunerne. Også selvom børnene fra eksempelvis Tårnby skal køre lidt længere for at få bøjle på tænderne.

- Målet er at børn og unge med tandstillingsfejl tilbydes tandreguleringsbehandling ud fra en individuel vurdering. Der er overalt i landet en udbredt mangel på specialtandlæger. Endvidere stilles der fra flere specialtandlægers side krav om, at man af faglige grunde ikke vil stå alene på en klinik, og at man vil have tilstrækkeligt med kvalificerede klinikassistenter til rådighed. Derfor har det været vigtigt at gå sammen med andre kommuner, så vi fortsat kan sikre, at den faglige ekspertise er til stede, siger han.

Faglig sparring
Medarbejdere fra klinikken i Albertslund mener også, at etableringen af de to fælles klinikker er en stor fordel, der bl.a. vil sikre, at patienterne fremover vil opleve en endnu højere kvalitet.

- Der skal ske en sikring af det faglige niveau, og det er nemmere i en større organisation. Ved at etablere to fælles kommunale tandreguleringsklinikker kan vi bedre sparre med vores kolleger, sikre vores spidskompetencer og en faglig bredde, som ikke har været mulig før, siger klinikassistent Susanne Thomsen og specialtandlæge Anders Begtrup og de fortsætter:

- Vi forventer, at etableringen af de fælles tandreguleringsklinikker giver et højere professionelt, fagligt niveau, at vi kan nedbringe ventetiderne og løfte serviceniveauet, fx ved at skabe større fleksibilitet i åbningstiderne.

Alle får således gavn af det nye samarbejde og de to moderne klinikker i henholdsvis Albertslund og Hvidovre. Som lederen af Den fælles kommunale tandregulering, Mette Bratlann, udtrykker det:

- Alle kommer til at drage fordel af den fælles tandregulering. De seks kommuner får en mere effektiv behandling for pengene. Personalet opnår større faglig tilfredsstillelse. Og patienterne og deres familier får en højere kvalitet i tandreguleringsbehandlingen.

Klinikassistent Susanne Thomsen og specialtandlæge Anders Begtrup i den moderniserede tandreguleringsklinik på Stationstorvet i Albertslund. (Foto: Bruno Agerholm)