Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mangel på rengøringssprit udskyder genåbninger

Kerteminde venter på de rigtige rengøringsmidler, før skoler og dagtilbud kan genåbnes. Frederikssund måtte sætte ind med ekstra rengøring onsdag, mens børnene vendte tilbage.

KERTEMINDE / FREDERIKSSUND: Mangel på de rigtige rengøringsmidler betød sent onsdag eftermiddag, at Kerteminde Kommune måtte aflyse genåbning af skoler og daginstitutioner og skyde til tidligst mandag.

- Vi har her til eftermiddag fået besked om, at vores rengøringsselskab ikke kan skaffe de nødvendige rengøringsmidler til at afspritte som kræves for at leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for genåbning, skriver kommunen på Facebook.

En enkelt daginstitution og tre skoler er genåbnet som planlagt torsdag, resten vil tidligst åbne mandag afhængigt af, hvornår de rigtige midler når frem.

- Jeg kan ikke tillade mig at være skuffet, jeg er nok mere forundret. Jeg hører, at det er nogle leverancer, de har bestilt, der ikke er kommet, fortæller borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) til TV 2 Fyn.

En anden unavngiven kommune har ifølge Kertemindes chef for Unge og Skole, Annemette Haahr Winther, samme problem, men har løst det ved at blande andre rengøringsmidler, så det får samme effekt, fortæller hun til TV 2 Fyn. Det kan måske også blive løsningen i Kerteminde.

Utilfredshed i Frederikssund
Også i Frederikssund har rengøringen givet problemer. Ifølge kommunen har rengøringsfirmaet KN Rengøring ikke alle steder leveret den aftalte grundige rengøring, der skulle udføres på kommunens 47 skoler og børnehuse inden onsdag. Derfor måtte der sættes ind med ekstra rengøring onsdag morgen og formiddag, mens børnene begyndte at vende tilbage.

- Det er beklageligt og utilfredsstillende, at vi ikke har fået leveret den nødvendige rengøring på trods af, at alle aftaler herom var på plads. Det har vi gjort fuldstændig klart for vores rengøringsfirma i dag, fortæller borgmester John Schmidt Andersen (V) på kommunens hjemmeside.

ak