Rundspørgen – lavet af Politiken Research – er foretaget på 159 af de private opholdssteder og viser, at på 52 pct. af dem er under 60 pct. af personalet pædagogisk uddannet. Og på hvert sjette opholdssted er andelen af det pædagogisk uddannede personale nede under 30 pct.
- Det er uheldigt, for kommunerne anbringer kun, når det er ekstremt nødvendigt. Det betyder, at de unge, der anbringes, har meget alvorlige og komplekse problemer, som det kræver uddannelse at håndtere. Alle, der har at gøre med den type børn og unge, burde have en pædagogisk uddannelse. Den yderste konsekvens er, at børnene ikke får den indsats, de har brug for, siger lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet, Inge Bryderup, til Politiken.
90 pct. af de adspurgte opholdssteder mener selv, at personalets uddannelsesmæssige baggrund er afgørende for kvaliteten af fagligheden. En tilsvarende andel svarer samtidig, at de er tilfredse med personalets uddannelse.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.