dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Man ved aldrig med den politiske virkelighed
De forenede statsministerkandidater Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) konfronterede det samlede pressekorps med solen i øjnene og uden at have noget decideret nyt at fortælle. Men så fandt journalisterne selv på noget (andet) at spørge om.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Man ved aldrig med den politiske virkelighed

Et af vilkårene i en valgkamp er ufine metoder, som trods ufinheden kommer med forskellige grader af finesse.
27. OKT 2022 6.00

Sidste uge synes allerede langt borte, og næste uge er der også stadig længe til. Sidstnævnte dog ikke for kandidaterne, der knap har timer nok i døgnet til at overbevise de sidste tvivlere. Men vi andre! En efterårsferieuges valgkamppause er for længst indhentet af den politiske virkelighed, og når vi kommer til tirsdag aften, står en ny på spring.

Sådan er det med politik. Man ved aldrig, det er til gengæld det eneste, man ved.

Eksempelvis vidste de forenede statsministerkandidater Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) ikke, hvor håbløse de ville komme til at fremstå, når de konfronterede det samlede pressekorps med solen i øjnene og uden at have noget decideret nyt at fortælle. Med det resultat at journalisterne selv fandt på noget at spørge om, som de to tydeligvis var uforberedte på.

Et andet vilkår i en valgkamp er ufine metoder, som trods ufinheden kommer med forskellige grader af finesse. For Liberal Alliances #some-helt Alex Vanopslagh er det et åbent spørgsmål om det er hans videoklip eller kritikken af (nogle af) dem, der er det ufine. “Folk er ikke så dumme”, siger han eksempelvis til Ekstra Bladet om indvendinger mod upræcision i dette videoklip

I København var der til gengæld ingen tvivl om manglen på finesse, da mindst 60 af NB-kandidaten Niels Peder Ravns valgplakater blev fjernet fra lygtepælene. Det var dog ikke traditionelt hærværk, men en udliciteret kommunal fadæse, idet et af Københavns Kommune hyret malerfirma havde taget dem ned for at kunne komme til at male. Men omtalen giver jo trods alt også lidt opmærksomhed.

Det samme kan man sige om, at Facebook har besluttet at blokere Pernille Vermund fra at annoncere og sende live “i 19 dage”, som der står i beskeden til hende, begrundet i at et flere år gammelt opslag er blevet fundet anstødeligt. Man bemærker, at der gik 11 dage fra blokeringen, til Pernille Vermund gjorde os andre bekendt med den - på Facebook, hvor hun stadig gerne må poste opslag - men OK, de resterende dage rækker til efter valgdagen. Ikke meget finesse der.

En anden måde at få opmærksomhed på fandt den i øvrigt chanceløse K-kandidat Rasmus Elkjær Larsen på i Aabenraa, hvor efterårsferieugen satte valgkampen ned i gear. Han besluttede derfor at gå, altså gå, spadsere, på gåben, fra hjembyen til Christiansborg. Politisk benarbejde kaldte han det selv. 391 stemmer ved KV21 kan godt skaffe en byrådsplads, men ja, der er langt til en plads i Folketinget, og den er ikke blevet kortere for De Konservative i løbet af valgkampen. På den måde var turen også en god øvelse i ørkenvandring.

Men først skal vi have overstået slutspurten i valgkampen. På grund af årstiden bliver den en time længere end ellers, når natten til søndag forlænges ved at tiden fra kl. 02 til kl. 03 skal gå to gange. Den er nok bedst brugt på at oplade lidt energi til søndag og mandag.

Dette var den sidste klumme inden valget. Vi ses på den anden side næste torsdag, når vi alle er meget klogere. Eller i hvert fald er der til den tid noget andet, vi ikke ved.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Ledelse i forandring