
SYDDJURS: I en stille, corona-nedlukket kulturfabrik hersker lige nu en ubændig trang til at bryde det gældende afstandskrav med en ureglementeret high-five. Maltfabrikkens transformation fra forfaldent industriminde til nytænkt center for kultur og erhverv er indstillet til en af de priser, der rangerer meget højt på listen over drømmetrofæer i arkitekturens verden, lyder det fra Maltfabrikken.
Bag transformationen og nyskabelsen af de ikoniske røde fabriksbygninger, der nu udgør Maltfabrikken, står tegnestuen Praksis, som allerede har modtaget blandt andet Loop Design Award og byggebranchens pris Årets Byggeri for arbejdet med Ebeltofts gamle industrivartegn. Og hæderen er fuldt fortjent, siger Malfabrikkens direktør Kristian Krog:
- Årsagen til, at Maltfabrikken overbeviser og begejstrer, som den gør, er i høj grad, at Praksis har været sublime til at aflæse stedets kvaliteter. De har forstået stedet, dets mennesker, fællesskabet og energien i det hele. Maltfabrikken er hverken det dyreste, det højeste eller det mest larmende stykke arkitektur i Danmark, men transformationen fra industriminde til kulturfabrik taler tydeligvis til rigtig mange mennesker. Den bærer på fortællingen om, at det er vigtigt at genbruge de ressourcer, vi har, den fortæller om, hvordan nyt og gammelt kan mødes, og den fortæller om, at en ydmyg og indfølende tilgang til forvandlingen giver et autentisk og vedkommende resultat.
Hos Praksis betegner man transformationen af Maltfabrikken som ”en af den slags opgaver, hvor man simpelthen tømmer værktøjskassen ud på tegnebordet, fordi alt er i spil”, som medindehaver Mads Bjørn Hansen udtrykker det.
Med nomineringen til Mies Van der Rohe Award må Maltfabrikken og Praksis væbne sig med tålmodighed. Først i april 2022 udråbes den endelige vinder efter et udskillelsesløb i flere etaper.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.